[O2] [OctaviaII 1,9 TDI] Jaka prędkość max bez chipowania si

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • py1szczak2
    Drive
    • 2009
    • 75

Zamieszczone przez loru
    co do prędkości to w BXE jest ustawiony limiter gdzieś koło 4000rpm na 5 biegu i jak tuner nie podniesie tego limitu albo go nie zdejmie całkowicie to auto po programie więcej nie pojedzie, jedynie co to szybciej dojdziesz to tego limitu.
    To może własnie jest mój problem na piątym biegu nie mogę wejść na wyższe obroty.
    Pozdrawiam Piotr

Komentarz

• loru
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4286
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez py1szczak2
      To może własnie jest mój problem na piątym biegu nie mogę wejść na wyższe obroty.
      No ale pisałeś że masz problemy z przekroczeniem prędkości 160km/h a w granicach 4000rpm na 5 biegu to masz sporo więcej tej prędkości tak około 190km/h licznikowo oczywiście.
      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• py1szczak2
        Drive
        • 2009
        • 75

Zamieszczone przez loru
        No ale pisałeś że masz problemy z przekroczeniem prędkości 160km/h a w granicach 4000rpm na 5 biegu to masz sporo więcej tej prędkości tak około 190km/h licznikowo oczywiście.
        Niestety nie udało mi się jeszcze przekroczyć 165km/h tak jak pisałem.
        Po wypłacie jadę na diagnostykę silnika - zobaczymy może w przyszłym tygodniu będę wiedział coś więcej - obiło mi się o uszy że podobne objawy może powodować brudny filtr powietrza ale nie wiem ile w tym prawdy.
        Pozdrawiam Piotr

Komentarz

• loru
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4286
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

obiło mi się o uszy że podobne objawy może powodować brudny filtr powietrza ale nie wiem ile w tym prawdy.
          Sporo, ja wymieniam w swojej po około 15kkm i jest różnica w jeździe, przyjąłem, że po zakupie auta zrobiłeś w nim serwis olejowy + wymiana wszystkich filtrów.
          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• py1szczak2
            Drive
            • 2009
            • 75

Zamieszczone przez loru
            przyjąłem, że po zakupie auta zrobiłeś w nim serwis olejowy + wymiana wszystkich filtrów.
            ops: niestety na razie tylko jeżdżę i czekam na kaskę jak wpadnie wypłata wtedy się tym zajmę.
            Pozdrawiam Piotr

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8029
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

ops: niestety na razie tylko jeżdżę i czekam na kaskę jak wpadnie wypłata wtedy się tym zajmę.
              Co do filtra powietrza, to odkręć pokrywę (jest na kilka wkrętów) i sprawdź jak wygląda.
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• py1szczak2
                Drive
                • 2009
                • 75

No więc tak - wczoraj po wizycie w ASO wymiana oleju,filtrów paliwa,powietrza,oleju i podpięciu pod komputer dowiedziałem się że jest jeden błąd - wypalona świeca żarowa odpowiedzialna za podgrzewanie paliwa przy niskich temperaturach, nie znaleziono nic co mogłoby mieć wpływ na ograniczenie prędkości samochód sprawdzał pracujący w ASO znajomy znajomego :wink: po próbnej przejażdżce stwierdził że według niego jest ok auto ładnie się zbiera niestety po Toruniu ciężko je rozbujać żeby sprawdzić czy po wizycie u auto-doktora poleci więcej niż 160km/h.
                Pozostaje mi poczekać do wyjazdu na jakąś trasę w celu sprawdzenia czy jest lepiej.

Piotr
                Pozdrawiam Piotr

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Pozostaje mi poczekać do wyjazdu na jakąś trasę w celu sprawdzenia czy jest lepiej.
                  gratuluję cierpliwości, ja tyle nie mam
                  ale skoro nic nie zrobili to nie oczekiwałbym jakiejkolwiek zmiany :roll:
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• AdamB
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 8029
                    • Octavia IV (NX3)
                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

py1szczak2, nie daleko masz A1 płatną więc
                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• pstryczek
                      RS
                      • 2009
                      • 10778
                      • Superb III (3V3)

Ja bym nie wytrzymał nie sprawdzając auta
                      Tak, więc na A1 i heja :wink:
                      Marek

Komentarz

• py1szczak2
                        Drive
                        • 2009
                        • 75

kusicie Panowie kusicie wyskoczyłem kawałek trasą na Bydgoszcz 160km/h nie przekroczyłem bo nie było gdzie ale autko zdecydowanie poszerzyło zakres obrotów i daje się wkręcać powyżej 4500 obrotów wcześniej to był max tak więc jestem dobrej myśli.

Piotr

No więc korzystając dziś z wycieczki do Teścia przycisnąłem troszkę mojego szkodnika i jestem bardzo zadowolony 190km/h osiągnięte :twisted: pogoda dziś paskudna mokra nawierzchnia i żona z córką obok mnie więc dalej nie próbowałem bo po prostu się bałem,ale i tak morda mi się cieszy że autko jest sprawne i jeździ tak jak jeździć powinno.
                        Być może wykasowanie tego błędu od świecy żarowej lub wymiana filtra paliwa pomogły,nie ważne w końcu mogę spać spokojnie.
                        Pozdrawiam Piotr

Komentarz

• Bialy
                          Rider
                          • 2009
                          • 306

Ile zapłaciłeś za wymianę tego wszystkiego u Złomańczuka? Super że autko śmiga Ja również kupiłem autko, i niby się mogło zamulać, a hula tak jak powinno

Komentarz

Pracuję...